Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018

EMERALD SUN Interview



Genre: Power Metal

Country: Greece

Questions by: Nick Parastatidis

Answers by: Stelios "Theo" Tsakirides (Vocals)

Site: Homepage

1. Γεια σας. Σχετικά πρόσφατα κυκλοφορήσατε τη νέα σας δουλειά με τίτλο «Under the Curse of Silence». Πως αισθάνεστε γι’ αυτή την κυκλοφορία σας; Τι φιλοδοξείτε να πετύχετε με αυτήν; Υπάρχει κάτι που θα αλλάζατε;

Γεια σου Νίκο.

Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με όλο το αποτέλεσμα. Οι κριτικές ήταν απίστευτα καλές από όλον τον κόσμο. Αυτό που θέλει φυσικά η κάθε μπάντα είναι να υπάρχει απήχηση από τον κόσμο και να μεγαλώνει το ενδιαφέρον για την μπάντα. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το πώς εξελίσσεται η πορεία των EMERALD SUN.

Τώρα για το αν θα αλλάζαμε κάτι νομίζω είναι πολύ φρέσκια η κυκλοφορία για να σου δώσω μια απάντηση. Ίσως μετά από κάποια χρόνια να μπορώ να σου πω. Αυτό, όμως, συμβαίνει σε όλες τις μπάντες. Το βασικό πάντως είναι ότι αυτήν τη στιγμή δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για το άλμπουμ αυτό και το απολαμβάνουμε.

2. Μεταξύ του «Metal Dome» και του «Under the Curse of Silence» υπάρχει ένα διάστημα 3 ετών; Που οφείλεται αυτή η χρονική απόσταση μεταξύ των 2 κυκλοφοριών και πως αυτό επηρέασε την μπάντα;

Κοίτα… 3 χρόνια δεν είναι μια απόσταση που είναι ασυνήθιστη, ειδικά για μια Ελληνική μπάντα. Παρόλα αυτά, όμως, πιστεύω ότι ο επόμενος δίσκος θα είναι έτοιμος πιο σύντομα.

Ο χρόνος ανάμεσα στην δημιουργία των άλμπουμ δεν επηρεάζει απαραίτητα την μπάντα. Τουλάχιστον όχι αρνητικά. Θέλουμε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε νέα κυκλοφορία και να αφιερώνουμε όσο χρόνο χρειάζεται. Αν προσθέσεις μετά και τα υπόλοιπα που ξεχνάμε πολλές φορές, όπως τον χρόνο που χρειάζεται η εταιρεία γα να ετοιμάσει promo, κυκλοφορία κλπ. Περνάει ο χρόνος χωρίς να τον καταλάβεις. Αν φυσικά είχαμε το δίκτυο που έχουν τα μεγάλα ονόματα τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα. Δεν μας πειράζει, όμως, αυτό. Κοιτάμε με κάθε κυκλοφορία να αφήνουμε κάτι πίσω μας για το οποίο θα είμαστε περήφανοι και μετά από χρόνια και να περνάμε πολύ όμορφα. Αυτό μετράει.

3. Πως θα χαρακτήριζες τους EMERALD SUN; Σαν ένα συγκρότημα που συνεχώς θέλει να προσθέτει νέα στοιχεία στον ήχο του ή ως ένα συγκρότημα που παίζει την μουσική που αγαπάει κι οπότε βάζει πάνω από όλα το συναίσθημα;

Οι EMERALD SUN  είναι όλα αυτά που έγραψες.

Πάντα παίζουμε την μουσική που αγαπάμε με οδηγό το συναίσθημα, αλλά είμαστε και ανοιχτοί σε ότι αφορά νέα στοιχεία στον ήχο. Αρκεί να ταιριάζουν στο ύφος και στη σύνθεση της μπάντας.

4. Αλήθεια ποια είναι τα νέα στοιχεία που εισάγεται στον ήχο του συγκροτήματος με το παρόν άλμπουμ;

Το „Under the curse of Silence“  θέλαμε να είναι λίγο πιο ωμό, πιο heavy και να έχει περισσότερα επικά στοιχεία από τα προηγούμενα άλμπουμ. Πιστεύω ότι τα πήγαμε πολύ καλά. Αυτό ακούμε και διαβάζουμε και από τους ακροατές και από τους κριτικούς.

5. Βλέπω ότι κυκλοφορήσατε και τα 2 τελευταία σας άλμπουμ από την Fastball Music που είναι μια σχετικά νέα εταιρία. Πως αποφασίσατε να συνεργαστείτε μαζί τους και είστε ευχαριστημένοι ως τώρα; Τι παραπάνω θα ζητούσατε από αυτούς;

Η συνεργασία προέκυψε μέσω του Βασίλη Μανιατόπουλου (RAGE) που ήταν πολύ καλός φίλος και συνεργάτης του τότε ιδιοκτήτη της Fastball, ο οποίος αποχώρησε πριν 2 χρόνια από την εταιρεία και ιδρύσανε μαζί με τον Βασίλη την LuckyBob Management, που εκπροσωπεί και εμάς ανάμεσα σε πολλά άλλα συγκροτήματα όπως RAGE, REFUGE, FIREWIND, NAZARETH κ.λπ.

H Fastball είναι μια πάρα πολύ καλή εταιρεία και πολύ συνεργάσιμη. Κάνει πραγματικά ότι μπορεί για τους καλλιτέχνες της με ευχαρίστηση. Φυσικά, όμως, δεν έχει την δύναμη και το δίκτυο μιας Nuclear Blast ή μιας A.F.M.


6. Θα ήθελα να μου πεις ποιος είναι ο υπεύθυνος για τους στίχους του νέου σας δίσκου και να μας δώσεις μια μικρή περιγραφή του στιχουργικού θέματος κάθε τραγουδιού που υπάρχει στη νέα σας κυκλοφορία.

Για τους στίχους ευθύνομαι σχεδόν ολοκληρωτικά εγώ. Οπότε αν έχεις κάποιες ενστάσεις ρίξε το σφάλμα πάνω μου! Χαχαχα

Αν και προτιμώ ο ακροατής να μεταφράζει και να αντιλαμβάνεται τον στίχο με τον δικό του τρόπο και από την δική του οπτική γωνία, θα σου κάνω την χάρη να σου δώσω μια μικρή περιγραφή για τα κομμάτια.

1. Kill Or Be Killed:
Περιγράφει την κατάσταση γύρω μας που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Που όσο περνάει ο καιρός καταντάει όλο και περισσότερο σε επιβίωση σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

2. All As One:
Δεν το βάζουμε κάτω ποτέ όσο και να προσπαθούνε να μας σπάσουνε. Γινόμαστε «ένα» και γινόμαστε ο εφιάλτης που πάντα φοβόντουσαν.

3. Carry On:
Ένα κομμάτι που ίσως θυμίζει λίγο MANOWAR και αυτό όχι μόνο για τον στίχο του. Χαχαχα
Μιλάει για τη δύναμη της μεγάλης οικογένειας του Metal.

4. Blast:
Μια ιστορία που πέρασε και μου διηγήθηκε ενας καλός φίλος και πολύ γνωστός μουσικός στη σκηνή μας με ενέπνευσε να γράψω αυτές τις γραμμές.

5. Weakness And Shame:
Υπάρχουν άνθρωποι στις ζωές όλων μας που μας έχουν απογοητεύσει. Είτε επειδή τα λόγια τους δεν έχουν σχέση με τις πράξεις τους είτε γιατί πίσω από τη μάσκα που φοράνε κρύβεται ένα τελείως διαφορετικό πρόσωπο, είτε γιατί απλά είναι αδύναμοι και προσπαθούν να σου κάνουν κακό γιατί ζηλεύουν κάποια πράγματα στη ζωή την δική σου.

Αυτό το τραγούδι θα πρέπει να μας εκφράζει όλους! Χαχαχα

6. Journey Of Life:
Η μπαλάντα του δίσκου. Αναφέρεται στο ταξίδι της ζωής που όλοι μας βιώνουμε και δεν είναι πάντα εύκολο αλλά βρίσκουμε τη δύναμη να το συνεχίσουμε.

7. Rebel Soul:
Η ψυχή του επαναστάτη που θέλω να πιστεύω ότι έχει κάθε μεταλάς μέσα του. Αφιερωμένο σε όσος νιώθουν έτσι.

8. Land Of Light:
Ελλάδα… Η χώρα του φωτός!
Με αυτό το τραγούδι τιμάμε την ιστορία και τους ήρωες της πατριδας μας. Ίσως θα έπρεπε να ξαναβρούμε τις αξίες μας αυτές!

9.  Slaves To Addiction:
Η πλύση εγκεφάλου που δεχόμαστε σε απίστευτο βαθμό από τα media στα οποία είμαστε εθισμένοι και έχουμε σκλαβώσει το μυαλό μας ενώ εμείς πιστεύουμε ότι είμαστε ελεύθεροι.

10. Fame:
Αυτό είναι διασκευή… Οπότε ρώτησε τον δικαιούχο των στίχων! Χαχαχα

11. World on Fire:
Μια πιθανή εξέλιξη των καταστάσεων που ζούμε στους καιρούς μας. Με κάποια επικά στοιχεία ίσως και στοιχεία επιστημονικής φαντασίας.
     
7. Θέλω να μου πεις κάποια πράγματα για τη συνεργασία σας με τον Peavy Wagner. Πως έγινε; Τι είδους άνθρωπος είναι κι αν είχε ακούσει προηγουμένως την μουσική σας και ποια η γνώμη του γι’ αυτήν.

Φυσικά και έχει ακούσει την μουσική μας προηγουμένως γιατί με τον Peavy μας δένει μια φιλία χρόνων.

Ένα όμως είναι σίγουρο… αν δεν του άρεσε η μουσική μας δεν θα συμμετείχε όσο καλή φιλία και να είχαμε. Είναι πολύ ειλικρινής τύπος, φιλότιμος και τρομερός επαγγελματίας. Μην ξεχνάμε ότι είναι 30 (!!!) χρόνια στο προσκήνιο!

8. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελληνική metal σκηνή έχει φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο. Θέλω να μου πεις, από την εμπειρία σου, αν κι ο Έλληνας οπαδός έχει αλλάξει και στηρίζει τα Ελληνικά συγκροτήματα ή παραμένει το ίδιο προκατειλημμένος με παλιά;

Δεν νομίζω να είναι προκατειλημμένος ο Έλληνας οπαδός. Απλά πιστεύω ότι οτιδήποτε Ελληνικό συγκρίνετε με παγκόσμιες κυκλοφορίες όσον αφορά συνθέσεις, παραγωγές, κλπ. Και αυτό είναι απόλυτα λογικό. Νομίζω όμως ότι το χάσμα μεταξύ εγχώριων μπαντών και αυτών του εξωτερικού έχει σχεδόν εξαλειφτεί.

9. Επίσης πως αντιμετωπίζουν πλέον τα ελληνικά συγκροτήματα στο εξωτερικό;

Εγώ γεννήθηκα κα ζω στη Γερμανία και πρέπει να πω ότι δεν γίνονται διακρίσεις από τους metal οπαδούς αν το συγκρότημα είναι Γερμανικό, Αμερικάνικο ή Ελληνικό! Οι μπάντες κρίνονται από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, όπως και οπουδήποτε αλλού στον κόσμο και έτσι πρέπει.

Σίγουρα όμως τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει γνωρίσει επιτυχίες στο εξωτερικό οι οποίες δεν υπήρχαν παλιά. FIREWIND, ROTTING CHRIST, SEPTIC FLESH κ.λπ. Είναι σίγουρα συγκροτήματα που ανεβάσανε πολύ την φήμη της Ελληνικής σκηνής σε όλον τον κόσμο. Ας συνεχίσουμε λοιπόν να την φτάσουμε ακόμα πιο ψηλά!

10. Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη. Εύχομαι κάθε επιτυχία στη νέα σας δισκογραφική δουλειά. Και είναι ώρα να βάλεις το δικό σου επίλογο στην παρούσα συνέντευξη…

Θέλω να πω κι εγώ ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των μελών των EMERALD SUN.

Ελπίζω σύντομα να μας δοθεί η ευκαιρία να παίξουμε και πάλι κάποιες συναυλίες σε πάτρια εδάφη και να σας δούμε όλους από κοντά!

Δεν υπάρχουν σχόλια: