Τρίτη, 2 Αυγούστου 2016

Bright Nights


Bright Nights: Μυστικά της Νύχτας by Χρήστος Τερζίδης
My rating: 3 of 5 stars

Άνθρωποι που λόγω κάποιου ταλέντου ή εμφάνισης, προερχόμενοι από φτωχές οικογένειες, καταφέρνουν να κάνουν το όνειρο τους πραγματικότητα και να ζήσουν μέσα στο γκλάμουρ, τα λεφτά και τη δόξα. Νιώθουν ότι ξέφυγαν από το μίζερο σύστημα που έκανε τους γονείς τους εργαζόμενους που πάλευαν για την επιβίωση. Άνθρωποι κενοί, που μετρούν τα πάντα με το χρήμα και χρησιμοποιούν τους άλλους ως αντικείμενα για τους δικούς τους σκοπούς, αντιλαμβάνονται στο τέλος ότι είναι γρανάζια ενός χειρότερου συστήματος που με την πρώτη "στραβή" τους πετάει και τους φτύνει.

Ομολογώ ότι το βιβλίο με εκνεύρισε και δεν μπόρεσα να βρω κάποιον χαρακτήρα να συμπαθήσω (πως να συμπαθήσεις ανθρωπάκια που για τα χρήματα τα κάνουν όλα και η λέξη αξιοπρέπεια τους είναι άγνωστη), αλλά επίσης με κράτησε μέχρι το τέλος και κατά μια έννοια είναι και διδακτικό μιας και σου δείχνει πως λειτουργεί ο κόσμος της νύχτας.

Στα θετικά και ο τρόπος γραφής του βιβλίου, όπου είναι γραμμένο σε πρώτο πρόσωπο και μέσα από την αφήγηση της ιστορίας κάθε χαρακτήρα αφήνει τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: