Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ AVENGUARD – Epic Tales
AVENGUARD – Epic Tales
Independent
Όταν δηλώνει κάποιος επικάς στη μουσική μας, πολλοί είναι αυτοί που κρατούν  επιφυλακτική στάση και ειδικότερα όταν αυτός που δηλώνει ότι ανήκει στον επικό ήχο είναι και μουσικός. Η αντίδραση αυτή, αν και πολλές φορές υπερβολική, είναι πλήρως κατανοητή, γιατί δυστυχώς πολλοί έδωσαν στον επικό ήχο διαστάσεις παρωδίας και μάλιστα αυτό το έκαναν και μουσικοί που θεωρούνται δημιουργοί του ήχου αυτού (ναι τους εννοώ). Από την άλλη το να γράψεις επική μουσική δεν είναι εύκολο. Δεν είναι απλά κάθομαι και γράφω για σπαθιά, δράκους και βάρβαρους κι αυτό είναι… Επικό για να χαρακτηριστεί ένα δημιούργημα τέχνης πρέπει να είναι επιβλητικό, σκοτεινό και να δημιουργεί συναισθήματα ψυχικής ανάτασης. Να σου υπενθυμίζει ότι τίποτα δεν είναι εύκολο στη ζωή, αλλά αν το θελήσεις και το πιστέψεις ίσως τελικά το καταφέρεις.

Οι δικοί μας AVENGUARD είναι ουσιαστικά το συγκρότημα του Κωνσταντίνου Μπράτσου, ο οποίος σαν άλλος Quorthon τα κάνει όλα μόνος του, από τη σύνθεση μέχρι την παραγωγή των δουλειών του. Δεν είναι δουλειά εύκολη και θέλει κόπο και επιμονή κι επίσης πολύ από τον ελεύθερο χρόνο του που δεν διαθέτει σε αφθονία. Κι όμως η αγάπη του αυτή του δίνει δύναμη να δημιουργήσει. Το άλμπουμ αυτό κυκλοφόρησε το 2015 κι όλες οι συνθέσεις εδώ βασίζονται στη μουσική. Από τους τίτλους των τραγουδιών θα καταλάβετε ότι πηγή έμπνευσης των AVENGUARD είναι η αρχαία Ελληνική μυθολογία και ιστορία όπως βέβαια και η λογοτεχνία ηρωικής φαντασίας. Στο συγκεκριμένο δίσκο η μπάντα δίνει έμφαση στα συμφωνικά μέρη, ενώ η κιθάρα και το μέταλ στοιχείο είναι βέβαια έντονα και παντού παρόντα δίνοντας στις συνθέσεις την απαραίτητη δυναμική. Προσωπικά το όλο στήσιμο των τραγουδιών μου θύμισε μουσική επένδυση κινηματογραφικής ταινίας που φυσικά έχει επική θεματολογία. Είναι ένας δίσκος που σε παρασύρει στις επικές ιστορίες του και επίσης μπορεί να αποτελέσει αφορμή ή και επένδυση μουσική των δικών σας. Είναι πράγματι μια δουλειά εντυπωσιακή τόσο γιατί καταφέρνει να δημιουργήσει επικό συναίσθημα, αλλά και γιατί διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του ακροατή από την αρχή μέχρι το τέλος.

Τελικά στην Ελλάδα που όλα δείχνουν να οπισθοδρομούν και να παραπαίουν, υπάρχουν δυνάμεις που σε πείσμα των καιρών καταφέρνουν να δημιουργήσουν και να ξεχωρίσουν και ανάμεσα σε αυτές συγκαταλέγω και τους AVENGUARD. Ευκαιρία να τους ανακαλύψετε…Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια: