Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ARDITYON – Ardityon



ARDITYON – Ardityon

Independent


Πραγματικά, μου δίνει ιδιαίτερη χαρά να παρουσιάζω τις κυκλοφορίες νέων συγκροτημάτων γιατί νιώθω ότι με κάποιο τρόπο συμβάλλω κι εγώ στο να γίνουν γνωστότερα στο ευρύτερο metal κοινό, αλλά διατηρώ και την ελπίδα ότι όταν κάποια στιγμή καταφέρουν να πετύχουν θα με θυμηθούν και θα έχουν έναν καλό λόγο να πουν. Αλλά να μην σας κουράζω με την φλυαρία μου.

Οι ARDITYON μας έρχονται από την Ιταλία κι ως συγκρότημα ξεκίνησαν την ύπαρξή τους κάπου το 2018. Σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα ένιωσαν ότι είναι έτοιμη να συνθέσουν και να μας παρουσιάσουν την πρώτη επίσημη κυκλοφορία τους που φέρει ως τίτλο το όνομα του συγκροτήματος κι αποτελείται από 10 συνθέσεις.

Το εξώφυλλο του δίσκου τους, για να πω την αλήθεια, με αποπροσανατόλισε λίγο ως προς το στυλ μουσικής που παίζουν. Βλέποντας τον τερατόμορφο – ζόμπι στρατιώτη και πίσω του το πεδίο της μάχης σκέφτηκα ότι είχα να κάνω με ένα thrash metal συγκρότημα. Αν, βέβαια παρατηρήσει κανείς από πιο κοντά το εξώφυλλο θα δει ότι ο στρατιώτης ζόμπι μοιάζει κάπως με τον Eddie και την μασκότ τον GAMMA RAY. Σε κάθε περίπτωση είναι ένα πολύ εντυπωσιακό εξώφυλλο.

1. “Avanguardia Di Morte”: είναι η εισαγωγή  του δίσκου και η οπερατική χορωδία μαζί με τις εκρήξεις δημιουργούν μια σκοτεινή και απειλητική ατμόσφαιρα.

2. “Ardityon”: η πρώτη σύνθεση του δίσκου φέρει και το όνομα του συγκροτήματος. Στιχουργικά ως θέμα έχει τον πόλεμο και η μίξη speed και thrash metal στοιχείων μαζί με το κλασσικό heavy metal ήχο του ταιριάζει απόλυτα. Μια δυνατή σύνθεση που οφείλει πολλά στην κληρονομιά του “Painkiller” των JUDAS PRIEST, αλλά και στους πρώιμους PRIMAL FEAR.

3.”Our Music”: το υμνικό κομμάτι του δίσκου κι ένα από τα αγαπημένα μου. Τραγούδι για τον metal τρόπο ζωής και σίγουρα ένα από τα τραγούδια του δίσκου που φτιάχτηκε για να παίζετε ζωντανά. Και φυσικά συμφωνώ απόλυτα με τον στίχο «Metal is Simply Not For Everyone».

4. “Archons Attack”: Άλλη μια δυναμική και στιβαρή σύνθεση με καλές δόσεις μελωδίας που κινείται μεταξύ heavy και power metal ήχου θυμίζοντας μου κάπως τους MYSTIC PROPHECY. Επίσης στα συν ότι υπάρχει στίχος που αναφέρει «Behind The Veil Of Reality….».  

5. “Guilty Of Homicide”: Τραγούδι που ξεκινάει με μια hard rock αισθητική αλλά εξελίσσεται σε σκοτεινή mid tempo σύνθεση που έχει κάτι από τους METALLICA της εποχής «Black Album». Εκπληκτική και η ερμηνεία του τραγουδιστή της μπάντας Valeriano De Zordo (το παλικάρι έχει πολύ καλή και ζεστή φωνή).

6. “Pain Of The World”: Η power ballad του δίσκου με οικολογική ευαισθησία που για άλλη μια φορά δίνει την δυνατότητα στον τραγουδιστή του συγκροτήματος να ξεδιπλώσει όλο το ταλέντο της εκφραστικής του φωνής. Πραγματικά ο τύπος μπορεί να τραγουδήσει άνετα από hard rock μέχρι thrash metal. Επίσης φοβερή δουλειά έχει γίνει στα κιθαριστικά μέρη.

7. “Ancient Enemy”: άλλη μια δυναμική και στιβαρή σύνθεση ιδανική για headbanging. Σαφείς οι επιρροές τους από τον Γερμανικό ήχο και συγκροτήματα όπως RAGE και GRAVE DIGGER. Δυνατό σημείο της σύνθεσης και το οπερατικό χωροδιακό μέρος.

8. “Zombie Apocalypse”: Όλοι γουστάρουμε τα ζόμπι. Ε το ίδιο και οι ARDITYON. Μια σύνθεση με έντονο το MEGADETH στοιχείο και σίγουρα μια από τις αγαπημένες μου τραγουδάρες του δίσκου. Την επόμενη φορά θα παίξω Resident Evil ακούγοντας αυτό εδώ.

9. “Glory Day”: εδώ το συγκρότημα αποδεικνύει ότι τα καταφέρνει μια χαρά και στο χώρο το μελωδικού metal ήχου δίνοντάς μας μια πιασάρικη σύνθεση με έντονα hard rock στοιχεία. Ότι πρέπει για να χαλαρώσεις μετά την κόλαση της προηγούμενης σύνθεσης. Είμαι σίγουρος ότι οι SINNER ή οι PRETTY MAIDS θα ένιωθαν ικανοποιημένοι αν έγραφαν μια τέτοια σύνθεση.

10. “Daily Holocaust”: Ο επίλογος του άλμπουμ είναι η παρούσα σύνθεση που ηχητικά ακούγεται σαν εμπορικό hard rock/heavy metal τραγούδι, αλλά οι στίχοι θα σας κάνουν να σκεφτείτε κάποια πράγματα για την βιομηχανία παραγωγής κρέατος.

Οι ARDITYON έχουν όλο το πακέτο. Δομημένες συνθέσεις με ποικιλία, δυναμισμό και μελωδία. Στιβαρά ρυθμικά μέρη όπου απάνω τους οι κιθάρες «κεντάνε» τα σόλο και τις μελωδίες του. Και φυσικά έναν απίστευτα καλό τραγουδιστή που έχει την δυνατότητα να τραγουδήσει σχεδόν τα πάντα. Ένας δίσκος που ξέρω ότι κάθε φορά που θα τον ακούω θα μου αρέσει όλο και περισσότερο και που με αναγκάζει να ομολογήσω ότι είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις της underground metal σκηνής για φέτος. Μην κάνετε το λάθος να αγνοήσετε μια από τις καλύτερες heavy/power metal κυκλοφορίες για το 2019.


Νικόλαος Παραστατίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου