Κυριακή, 30 Απριλίου 2017

THE VOIDTHE VOID
Υπόθεση: Ένας αστυνομικό κατά την νυχτερινή περιπολία του συναντά σε έναν σκοτεινό, έρημο δρόμο έναν άντρα βουτηγμένο στο αίμα. Γρήγορα τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες, όπου σύντομα προσωπικό και ασθενείς θα βρεθούν παγιδευμένοι στο έλεος μιας τρομακτικής, απόκοσμης απειλής.

Οι ταινίες τρόμου κάθε χρονιά είναι πολλές για το λόγο ότι οι περισσότερες από αυτές είναι οικονομικές και συνήθως αποφέρουνε κάποιο κέρδος στους δημιουργούς τους, αλλά αυτή η «υπερπαραγωγή» επίσης έχει ρίξει πολύ την ποιότητα. Ευτυχώς που κάπου κάπου έχουμε και χρυσές εξαιρέσεις όπως το «The VOID». 

Η ταινία αποδεικνύει ότι αν χρησιμοποιήσεις σωστά τις επιρροές σου, τότε μπορείς να προσφέρεις στο κοινό μια ενδιαφέρουσα ή ακόμη και πρωτότυπη ταινία. Νομίζω ότι ένας έμπειρος θεατής θα αντιληφθεί εύκολα ότι η ταινία έχει αρκετές αναφορές στα δημιουργήματα του Τζον Κάρπεντερ (“The Thing”, “Assault on Precinct 13”), αλλά και στο Alien του «Ridley Scott». Επίσης οι φίλοι της λογοτεχνίας θα αναγνωρίσουνε επιρροές από τοn H.P. Lovecraft. Τέλος οι video gamers θα το ευχαριστηθούν λόγω της ατμόσφαιράς του που θυμίζει παιχνίδια σαν το “Dead Space”, “Resident Evil” και “Silent Hill”.

Μιας και ανέφερα την ατμόσφαιρα, είναι επιβλητική και μια κάθοδος στην κόλαση που είναι αδύνατον να μην επηρεάσει το θεατή. Και όλο αυτό γίνεται χωρίς να εκβιάζει πράματα, αλλά ο τρόμος και η παράνοια έρχονται λίγο λίγο, αθροιστικά μέχρι να φτάσουν στην κορύφωσή τους. Στα θετικά της ταινίας πέραν του σεναρίου και της ατμόσφαιρας είναι και τα πολύ καλά «χειροποίητα» εφέ. Καιρό είχα να δω τέτοια εφέ μιας και τα cgi είναι πάντα η εύκολη λύση.
Μια από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς, που αξίζει να δείτε για όλους τους παραπάνω λόγους που ανέφερα, αλλά και γι’ αυτούς που θα ανακαλύψετε εσείς παρακολουθώντας την….

Παραστατίδης Νικόλαος