Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Pirates (Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok)Pirates (Hae-jeok: Ba-da-ro gan san-jeok) (2014, South Korea)


Η απώλεια μιας βασιλικής σφραγίδας και η προσπάθεια ανεύρεσης της είναι η αφορμή για τη σύγκρουση Πειρατών και Ληστών. Δε θα είναι όμως μόνοι τους καθώς και το Βασιλικό Ναυτικό είναι στην αναζήτησή της. Ξεκινάει έτσι μια τρελή περιπέτεια με το προβάδισμα για την ανεύρεση της σφραγίδας να αλλάζει συνεχώς χέρια, με διάφορες συμφωνίες, προδοσίες και αλλαγές στρατοπέδων να φέρνουν τα πάνω κάτω. Κεντρικοί πρωταγωνιστές ο επικεφαλής των Ληστών από τη μία και η όμορφη αρχηγός των Πειρατών από την άλλη.

Όπως είπα και στην αρχή, σίγουρα το σενάριο δεν είναι πρωτότυπο και γενικά η ταινία δε μας προβληματίζει με βαθύτερα ερωτήματα και αναζητήσεις. Είναι ακριβώς αυτό που ήδη φαντάζεστε. Μια ανάλαφρη περιπέτεια με τρομερά γρήγορα πλάνα, όμορφες εικόνες και γενναίες δόσεις χιούμορ σε αρκετά σημεία, που προκαλούν αυθόρμητα το γέλιο. Κρυφό χαρτί της ταινίας οι ερμηνείες σε κάποιους β’ ρόλους που πραγματικά κλέβουν την παράσταση.

Θα σας έλεγα να δώσετε άφοβα μια ευκαιρία στο Pirates, καθώς καταφέρνει κάτι που πολλές παρόμοιες ταινίες αποτυγχάνουν. Καταφέρνει να σε κάνει να μην βαρεθείς και να είσαι μόνιμα χαμογελαστός από την αρχή μέχρι το τέλος, παρά το ότι και έχεις δει παρόμοιες ταινίες αλλά και υποψιάζεσαι τι θα γίνει στο τέλος. Είναι κι αυτό ένα….κατόρθωμα.