Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2016

No Mercy
No Mercy (YONGSEONEUN EUPDA ) (2010, S.Korea)
από τον Spada

Ξεκινάμε το ταξίδι μας στη Ασία με τι άλλο, ένα Νοτιοκορεάτικο θρίλερ. Επιστήμη το έχουν κάνει οι άτιμοι και δεν τα χορταίνουμε με τίποτα.Ένας διάσημος ιατροδικαστής αναλαμβάνει την υπόθεση δολοφονίας μιας νεαρής κοπέλας. Τα πράγματα δεν είναι όπως δείχνουν και στην πραγματικότητα η υπόθεση αυτή τον αφορά άμεσα. Γρήγορα έρχεται αντιμέτωπος με βασανιστικά διλήμματα που τον οδηγούν σε πράξεις οριακές.


Η δίψα για εκδίκηση, το επαγγελματικό καθήκον και η αγάπη για την οικογένεια δίνουν μια πολύ σκληρή μάχη σε όλη τη διάρκεια της ταινίας, με τον τελικό νικητή να είναι ένα θέμα συζήτησης. Μικρό cast με πολύ καλές ερμηνείες, αρκετές ωμές σκηνές και σενάριο χωρίς κενά που ξετυλίγεται πραγματικά πανέξυπνα.

Αυτό όμως που κάνει το Yongseoneun Eupda να ξεχωρίζει, είναι το ότι αν και φαινομενικά υπάρχει ‘’καλός’’ και ‘’κακός’’, το σενάριο και η σκηνοθεσία δεν ‘’προμοτάρουν’’ από ένα σημείο και μετά κανέναν, παρουσιάζοντας τα γεγονότα και τους χαρακτήρες όπως ακριβώς είναι. Οπότε το τέλος ενδεχομένως να αφήσει διαφορετικά συναισθήματα στον κάθε θεατή και να είναι η αφορμή για μια συζήτηση περί ηθικού κι ανήθικου, σωστού και λάθους, εκδίκησης και συγχώρεσης.

Ούτε που θα καταλάβετε πως πέρασαν δύο ώρες.